Van der Zon Schoonmaakdiensten krijgt regelmatig vragen over het nieuwe werken op hoogte. Veel klanten moeten hier nog steeds aan wennen! Dat begrijpen wij want normaal werden de ramen nagewist. Hoe zit het met het nieuwe glasbewassingssysteem? Glazenwassers noemen dit ook wel het tuckerpole systeem of telescopische glasbewassing.

Het tuckerpole systeem is een modern alternatief voor het wassen met de hand. Met dit systeem wordt er gewerkt met een lange steel met uitschuifbare stokken die een hoogte van wel 13,5 meter kunnen bereiken. Aan deze steel zit een slang verbonden die aangesloten zit op een tank met water. Dit is geen gewoon water, maar dit noemen we osmose water, oftewel gedemineraliseerd water. Gedemineraliseerd water bevat geen mineralen en kalk, welke wel in het kraanwater voorkomen.

Aan veilig werken op hoogte worden tegenwoordig hoge eisen gesteld. Je kunt je wel voorstellen dat het niet prettig is om op een ladder naar twee hoog te klimmen terwijl de ondergrond schuin loopt, zacht of glad is. Daarom is het tuckerpole systeem een mooi alternatief, het is veilig voor de glazenwasser en de ramen worden keurig schoon. Het voordeel van dit water is dat de ramen zonder te wissen helder en streeploos optrekken!

Nog een belangrijk voordeel van dit systeem is dat het ook andere materialen kan reinigen. Denk hierbij aan trespa, kunststof en zonnepanelen. Wel moet je er rekening mee houden dat bij hele vieze ramen, die bijvoorbeeld al jaren niet gelapt zijn, na de eerste wasbeurt er nog geen optimaal resultaat bestaat. Dit komt, omdat er dan nog vuil uit de kozijnen zal lekken na het wassen. Ik ben sowieso een voorstander om de ramen maandelijks, of minimaal om de maand te wassen. Dit verlengt de levensduur van zowel de ramen als de kozijnen langdurig. Na de tweede wasbeurt zullen de ramen meestal wel het optimale resultaat kunnen bereiken.

De voordelen van de tuckerpole op een rij:

  • Milieu vriendelijk
  • Veilig voor glazenwasser
  • Goed voor de kozijnen
  • Inzetbaar voor het reinigen van diverse materialen
  • Minder belasting van het fysiek van glazenwasser
  • Ramen die niet bereikbaar zijn met ladder kunnen nu wel gedaan worden
  • Geen hoogwerker nodig